PLATTEGROND & MOODBOARD

Geef mij de afmetingen van uw woning en ik teken voor u een gedetailleerde plattegrond op schaal. De combinatie hiervan met een moodboard met daarop stoffen, kleuren, stijlen en vormen geeft alvast een waardevolle impressie van het eindresultaat. Ik kom ook graag op de locatie zelf een kijkje nemen, om een goede indruk te krijgen van de ruimtelijkheid, de lichtinval en de ‘look and feel’. Ik werk veel in de Randstad met de nadruk op de Zuidas en Buitenveldert, waar veel expats komen wonen. Zij geven mij op basis van mijn opzet gewoon de sleutel en vertrouwen mij de totale uitvoering toe.

KLEURENPLAN MAKEN

Mijn specialisatie is het combineren van interieurkleuren. Een mix van kleurgevoeligheid en vele jaren ervaring heeft ertoe geleid dat ik snel kan zien welke kleuren een ruimte optimaal tot zijn recht laten komen. Rekening houdend met de lichtinval en de eventuele beperking van de woning (denk aan plafondhoogte, kleine ramen of lengte ten opzichte van breedte) ontwerp ik een kleurenplan van plafond tot vloeren en van wanden en raamdecoratie tot meubelen.

BEHANG & WANDAFWERKING

Na de jaren zeventig kwam behang in een vrije val en werd deze wandbekleding met een verkleinwoord aangeduid: behangetje. Inmiddels is, door Engelse stijlinvloeden, behang een karaktervolle manier om een woning aan te kleden. De schitterende dessins, variërend van uitgesproken tot subtiel en de vele variaties in kleuren en stijlen maken behang tot een interieur item waarmee je goed kunt spelen. Ook interieur verven gaan mee met de tijd en bieden een verleidelijk kleurenpalet. Eén gekleurde of behangen wand in een afwijkende tint of een verrassend dessin kan een ruimte openbreken of knusser maken. Dat spel met vorm en kleur geeft schitterende resultaten. Bij wandafwerking kunt u denken aan decoraties, wandbespanningen, bewerking met beton ciré of decorschilderingen.

GORDIJNEN & RAAMDECORATIE

Raambekleding – in de vorm van gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen en shades – drukt een belangrijke stempel op een ruimte. De aard en bouw van uw woning is zeker medebepalend voor de raambekleding. Een jaren dertig woning vraagt om een andere aanpak dan een hypermoderne loft of een tweede huis. Verder spelen wensen als privacy, verduistering of de behoefte aan een rijke uitstraling een belangrijke rol in mijn uiteindelijke voorstel. Bij de jaloezieën werk ik met de producten van Luxaflex. Bij de stoffen laat ik me inspireren door kwaliteit en weefstructuur. Er is zo ongelooflijk veel mogelijk met plooiingen, vallingen en afwerkingen: het is de make-up van een huis.

VLOERBEDEKKING

Het is altijd weer frappant om te zien hoezeer een vloer de sfeer van een woning bepaalt. Wordt het hard of zacht? Harde vloeren, van parket, laminaat of pvc zijn zowel optisch als tactiel te ‘verzachten’ door ze aan te kleden met karpetten. Ik kies voor vloerkleden die zijn vervaardigd van natuurlijke materialen, zoals zijde, wol, bamboe, hennep, cactus en brandnetel. Op deze stoffen komen niet alleen kleuren en structuren beter uit, maar zij zijn ook non-allergisch. Bij de zachte vloerbedekking is er ruime keuze uit hoogpolig en laagpolig. De vloer vormt letterlijk de basis waarop een stijl, een ambiance wordt gebouwd.

LICHTPLAN MAKEN

Verlichting vormt de ultieme uitdaging voor een perfecte balans tussen sfeer en functionaliteit. Uw wensen (werken, lezen, ontspannen) en de mogelijkheden van uw woning resulteren in een lichtplan. Er is zo veel mogelijk: inbouwspots , hanglampen, schemerlampen, wandverlichting. Van strak en doelmatig tot barokke kunstwerken. Daarbij is er de keuze tussen led, halogeen en conventioneel. In al mijn interieur design opdrachten speel verlichting een essentiële rol.

(MEUBEL)STOFFEREN

Bij stofferen denkt u natuurlijk aan de inrichting van uw huis: vloerbedekking, gordijnen, decoraties. Ook bij vakantiehuizen en tweede woningen word ik veel ingehuurd om de woningstoffering te ontwerpen en realiseren. Bent u gehecht aan een antieke stoel of een retro bankstel, dan kunt u deze ook laten stofferen. Ik werk samen met een ambachtelijke meubelstoffeerder en u kunt kiezen uit een selectie van schitterende meubelstoffen.In een gerestylede woning waarin uw stoelen bekleed zijn met een nieuwe, passende stof, krijgt u de aangename ervaring van nieuw waarin het vertrouwde haar plek gevonden heeft.

BOUWBEGELEIDING

Betrekt u een nieuwe woning, laat u een huis bouwen of gaat het om een verbouwing of uitbouw? Als ontwerper begin ik natuurlijk het liefst met een blanco vel papier. Nu is alles mogelijk. U kunt de volledige bouwbegeleiding aan mij overlaten, want ik werk samen met aannemers en tal van uitvoerend professionals, zoals schilders, badkamer specialisten en keukenspecialisten. Ik maak een planning waarin alle werkzaamheden op elkaar zijn afgestemd, houd een oogje in het zeil en zorg voor een perfecte aankleding. Geef de sleutel aan mij, ik zorg voor de rest.